به گزارش همشهری آنلاین تدروس آدهانوم قبریسوس روز جمعه ۱۴ شهریور گفت واکسنها برای دههها با موفقیت برای پیشگیری از بیماریهای واگیر استفاده شدهاند و باعث ریشهکنی بیماری آبله و به آستانه حذف رساندن بیماری فلج اطفال شدهاند.
او افزود: «مایلم به مردم اطمینان دهم که سازمان جهانی بهداشت واکسنی را که موثر و بیخطر نباشد، تایید نخواهد کرد.»
تدروس همچنین به واکسن به تازگی تولید شده ضد ویروس ابولا اشاره کرد که به پایان دادن شیوع اخیر این ویروس مرگبار در کشور آفریقایی کنگو کمک کرد.
تدروس به افرادی که مخالف واکسیناسیون هستند، خودشان در این باره تحقیق کنند.
او گفت: «جنبش ضد واکسن میتواند روایتهایی را برای مبارزه با واکسنها بسازد، اما بررسی سابقه واکسنها اعتبار آنها را نشان میدهند و مردم نباید در این باره سردرگم شوند.»
او به خصوص از والدین خواست که «خودشان در این باره تحقیق کنند که چگونه استفاده از واکسنها برای پیشگیری از بیماریها واگیر توانست مرگومیر کودکان زیر پنج سال را کاهش و جان آنها را نجات دهد.»
هفته پیش بریتانیا اعلام کرد دارد مقدمات تجدیدنظر در قوانینش را فراهم میکند تا امکان استفاده از هر واکسن موثر ضد کرونا را پیش از گرفتن مجوز کامل فراهم کند.
روسیه در ماه اوت با مجوز دادن به یک واکسن که فقط بر روی چند ده نفر آزمایش شده بود، به نخستین کشوری بدل شده که به یک واکسن ضد بیماری کووید-۱۹ ناشی از کروناویروس جدید مجوز داده است.
دانشمندان روسی تازه روز جمعه دادههای مربوط به بررسیهای اولیه درباره بیخطر بودن و ایمنیزایی این واکسن را منتشر کردند، اما کارشناسان میگویند هنوز هنوز ثابت نشده است که این واکسن واقعا باعث پیشگیری از عفونت ویروس کرونا میشود.
واکسن روسی که «اسپوتنیک V» نامیده شده است، اکنون در حال آزمایش بر روی حدود ۴۰۰۰۰ نفر است و «به طور موازی» برای واکسیناسیون کارکنان کلیدی مانند پزشکان و آموزگاران به کار میرود و از جمله به یکی از دختران ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور تزریق شده است.
از طرف دیگر گزارش شده است که چین هم واکسیناسیون برخی از گروههای پرخطر را با استفاده از یکی از واکسنهای تجربیاش آغاز کرده است، در حالیکه بررسیهای بزرگ مرحله نهایی درباره آن در حال انجام است.
رئیس مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای چین در ماه ژوئیه (تیر) اعلام کرد که خودش واکسن کرونا را دریافت کرده است، اما توضیح نداد که این تزریق واکسن بخشی از یک کارآزمایی بالینی بوده است یا نه.
نظر شما